Bevásárló kosár: Kosara üres  |   Kapcsolat
Üdvüzöljük jelentkezzen be vagy regisztráljon

Összetevők

Ma újra egyre többen fordulnak a természetes gyógymódokhoz, amely komplex életmód váltást is jelenthet. Új étrendet, sportolási szokások változását, egyes élelmiszerek elhagyását és a természethez való közeledést.

Az alkotóelemekről

A gyógynövények nem csodaszerek, viszont jó kiegészítői lehetnek a tradicionális gyógymódoknak egyes betegségek legyőzésében. Jól alkalmazhatók meghűléses betegségeknél, idegi eredetű panaszoknál és alvászavaroknál is. A szervezet számára nem jelentenek megterhelést, így erős mellékhatás sem jellemző rájuk. A gyógynövényeket általában testi problémák kezelésére használják. Sok gyógynövényből készül tea, tinktúra, illóolaj vagy más kivonat. A megfelelő módú egymáshoz párosításuk további jótékony hatással lehet egyes panaszokra.

 

Olvassa el Ambrusz László természetgyógyász tudományos ismertetőjét a Márkus Elixírben található vitaminokról!

 

Kamilla, Orvosi székfű (Matricaria chamomilla)

A kamilla a legismertebb gyógynövények közé tartozik. Jótékony hatása sokrétű, külsőleg valamint belsőleg is használható. Gyulladáscsökkentő hatása közismert, és görcsoldásra is kiválóan alkalmazható. Ajánlott továbbá az érzelmi stabilitás növelésére. Az álmatlanságot és gyomoridegességet is hatékonyan enyhíti.  Továbbá, meditációhoz, minden jellegű információ befogadásához, valamint a váltakozó érzelmi állapot kezeléséhez is javasolt.

Termékünk kamilla kivonatot tartalmaz, amely a vitaminokkal együtt fejti ki jótékony hatását. 

 

A vízoldható vitaminokon belül a B-vitaminok nagy csoportot alkotnak, ezek a vitaminok nagyon fontosak a szervezetnek, de csak nagyon kis mennyiségben. Legtöbbjükre azért van szükségünk, mert segítenek az élelmiszerek összetevőiből energiát, és más, a szervezet számára fontos vegyületeket előállítani.
 

A Márkus Elixír C- valamint  B1- és B6- vitamint is tartalmaz.

B1 vitamin (tiamin)

A B1 vitamin egy vízben oldódó vitaminfajta, melynek hatását a különböző hőhatások kifejezetten károsítják. A B1 vitamin javíthatja a közérzetünket, memóriánkat, szellemi teljesítőképességünket, valamint pozitív hatással lehet koncentrálóképességünkre is. A B1 vitamin növeli az energia szintünket.

B6 vitamin (piridoxin)

A megfelelő B6 vitaminszint biztosítása javíthatja a koncentrálóképességet és elősegítheti a mentális fókuszáltságot, valamint a jó közérzetet. Hiányában zavarok következnek be. A napi ajánlott B6 vitamin mennyiségnek a 20%-át biztosítva részlegesen hozzájárul az egészséges és erős immunrendszer működéséhez.

 

Hízlal-e a B vitamin?

Sokan elzárkóznak a B-vitaminok szedésétől, mert az a téves nézet terjedt el, hogy azok hízlalnak. A tény az, hogy a B-vitaminok önmagukban nem okoznak hízást, amennyiben más tényezőkön (elfogyasztott táplálék mennyisége és minősége, mozgás) nem változtatunk. A hízástól való alaptalan félelem miatt, nem érdemes elkerülni ezeket a szervezetünk számára létfontosságú vitaminokat. A kóros étvágytalansággal küzdőknek a B-vitaminok segíthetnek az étvágy kiegyensúlyozásában. Egészséges embereknél, kiegyensúlyozott táplálkozás mellett, a B-vitaminok szedésének közvetlen hatására nem következhet be súlygyarapodás.

C vitamin

A C-vitamin védi a sejtjeinket a környezet káros hatásaitól, és a káros szabad gyököktől. Nagyon sok vegyület, például a sejtjeinket felépítő fehérjék előállításában nélkülözhetetlen. Segíti szervezetünket a külső kórokozók támadásaival szemben is. A legtöbb C-vitamint a friss zöldség- és gyümölcs-félékben találhatjuk, viszont ha nem tudjuk biztosítani a szervezet számára a napi ajánlott mennyiséget, így azt érdemes kiegészíteni.
 

 

Véleményünk szerint a testünk számára szükséges vitaminok bevitele kiemelt fontosságú, és amennyiben ezt a Márkus Elixírrel egészítjük ki, úgy további pozitív hatásokat tapasztalhatunk.